TOUGH GIRLS large hero image

TOUGH GIRLS

In drie dialogen gaan wrede vrouwen met elkaar in gesprek. Achtereenvolgens komen Medea en Ghislaine Maxwell, Mariken Van Nieumeghen en Paris Hilton, en Lady Macbeth en Hillary Clinton, tegenover elkaar te staan. Ze vragen zich af hoe het zover gekomen is, deconstrueren hun eigen drama’s – en die van elkaar. Wat drijft een vrouw ertoe tot het bittere eind aan de zijde van haar monsterlijke man te blijven staan? Haar ziel te verkopen? Een natie op te lichten? In hoeverre is zijzelf slachtoffer – of juist dader? En wat heeft dat te maken met het “vrouw zijn” op zich? 

Marieke Ornelis regisseert in een eigen tekst twee spelers, en gaat op zoek naar de donkerste kanten van de vrouwelijkheid. Een collage van tekst en beeld vormt een publieke biecht, een verantwoording of een valsstrik. Want waar een verhaal is, is ook een publiek om te manipuleren. Het theater is misschien wel de ultieme plek om de geschiedenis te herschrijven.

TOUGH GIRLS is Marieke’s afstudeervoorstelling aan Toneelacademie Maastricht en de eerste voorstelling van Mooi Weer Station, ons project waar studenten van regieopleidingen hun afstudeerwerk in Theater Mooi Weer mogen ontwikkelen en spelen.

REGIE & TEKST Marieke Ornelis
BEGELEIDING Lynn Schutter
TECHNIEK Eddie Kandhai
SPEL Claire Hordijk e.a.

Voor aanvang en tijdens de voorstelling serveren wij voor ons publiek een vegetarische maaltijd. Na afloop is er voor de liefhebber ook nog een toetje.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar: keuken@theatermooiweer.nl

 • Te zien

  8 t/m 11 juni 2023

 • Aanvang

  18:00 - 19:00 inloop & eten
  19:30 aanvang voorstelling

 • Duur

  ca. 50 minuten

 • Prijs

  Normaal € 17,50
  Studenten € 10 met de kortingscode #STU2223