Tough Girls large hero image

Tough Girls

In de backstage ruimte van een late night show komen Hillary Clinton en Paris Hilton elkaar tegen. De ontmoeting ontwricht alles wat deze vrouwen over elkaar en zichzelf dachten te weten. Onder de brandende studiolampen en het constante gelach van het livepubliek, verandert de set van de show in een eigentijdse hel.

Hillary en Paris trachten zich staande te houden door zich vast te klampen aan de rollen die ze al decennia spelen. Ze vragen zich af hoe het zover gekomen is, deconstrueren hun eigen drama’s – en die van elkaar. Wat drijft een vrouw ertoe tot het bittere eind aan de zijde van haar monsterlijke man te blijven staan? Haar ziel te verkopen? Een natie voor te liegen? In hoeverre is zijzelf slachtoffer – of juist dader? En wat heeft dat te maken met het “vrouw zijn” op zich?

Marieke Ornelis regisseert in een eigen tekst twee spelers, en gaat op zoek naar de donkerste kanten van het hedendaagse vrouwbeeld. Een collage van tekst en beeld vormt een publieke biecht, een verantwoording of een valstrik. Want waar een verhaal is, is ook een publiek om te manipuleren. Het theater is misschien wel de ultieme plek om de geschiedenis te herschrijven.

Tough Girls is Marieke’s afstudeervoorstelling aan Toneelacademie Maastricht en de eerste voorstelling van Mooi Weer Station, ons project waar studenten van regieopleidingen hun afstudeerwerk in Theater Mooi Weer mogen ontwikkelen en spelen.

TEKST EN REGIE Marieke Ornelis REGIEBEGELEIDING Lynn Schutter TEKSTBEGELEIDING Maxine Palit De Jongh & Alexander Schreuder DECOR David van der Wees TECHNIEK Shenzi Droog SPEL Claire Hordijk & Damaris de Jong MET DANK AAN Frank Mineur, Rajja Gomez Iglesias & Benjamin De Roover

 • Te zien

  15 t/m 18 juni 2023

 • Aanvang

  18:00 - 19:00 inloop & eten
  19:30 aanvang voorstelling

 • Duur

  ca. 50 minuten

 • Prijs

  Normaal € 17,50
  Studenten € 10 met de kortingscode #STU2223