SLAAF large hero image

SLAAF

Voor regisseur Lynn Schutter en acteur Edouard Kain is Slaaf ook een persoonlijke zoektocht naar de oorsprong en vorm van hun eigen zucht. En naar de manieren om alles waar je je aan vastklampt los te laten.

Slaaf is een monoloog over alle mogelijke verslavingen die een mens kan hebben. En over afscheid daarvan moeten nemen. Een proces van ontkenning, leugens, verlangens en telkens weer die belofte van ‘morgen zal alles anders zijn’.

 Het verlangen naar zelfvernietiging is iets dat veel mensen in meer of mindere mate kennen. Vaak blijft het bij een onschuldige ‘guilty pleasure’. Maar voor velen neemt het ook gevaarlijke vormen aan… Het personage in Slaaf neemt afscheid. Van zijn lievelingseten. Van zijn ouders. En eigenlijk van het leven zoals hij dat tot nu toe heeft geleefd. Het is een stroom van woorden en gedachten over bekende patronen en de verwoede pogingen tot deze te doorbreken. 

Toneel- en scenarioschrijver Oscar van Woensel was een van de oprichters van Toneelgezelschap Dood Paard, waar hij ook jarenlang als acteur werkzaam was. De afgelopen jaren vervaardigde hij vele scripts voor series en film, o.a. Commando’s, Van God Los, Penoza en Mocro Maffia.

Trigger warning: deze voorstelling bevat elementen gerelateerd aan drugs, geweld en zelfdoding.

TEKST Oscar van Woensel REGIE Lynn Schutter DRAMATURGIE Alexander Schreuder DECOR David van der Wees TECHNIEK Shenzi Droog PRODUCTIE Claire Hordijk VIDEO- EN LICHTONTWERP Didi Kreike SPEL Edouard Kain