Alkestis large hero image

Alkestis

Is je leven geven voor een ander de grootst mogelijke liefdesdaad of haar ondergang? 

Alkestis dompelt je onder in de broeierige sfeer van een jazzclub in de jaren ‘30. Een wonderlijk verhaal over leven en dood, gelardeerd met muzikale klassiekers als “Everytime We Say Goodbye”. De voorstelling speelt zich af tussen de tafeltjes waar het publiek aan eet en drinkt. Je kunt de personages bijna aanraken…

De zieke koning Admetus heeft een goddelijk geschenk ontvangen. In ruil voor het leven van iemand anders, mag hij zelf aan de dood ontsnappen. Maar niemand is bereid om voor hem te sterven. Zelfs zijn ouders weigeren. Alleen zijn vrouw Alkestis wil haar leven voor hem geven.

Alkestis werd voor het eerst gespeeld in 438 voor Christus. Het is het oudst overgeleverde toneelstuk van Euripides. Het is geen tragedie en geen komedie, maar wisselt steeds tussen humor en ernst. Een verhaal over onzelfzuchtigheid en egoïsme. En over de vraag of er een verschil is tussen het leven vieren en vluchten voor de dood.

Eva Lemaire regisseert deze Griekse klassieker als een komedie met veel actie en beweging. Muziek en humor zorgen voor luchtigheid in dit verhaal met een ernstige ondertoon.

TEKST Euripides REGIE Eva Lemaire BEWERKING Marit Hooijschuur DRAMATURGIE Alexander Schreuder TECHNIEK Eddie Kandhai SPEL Claire Hordijk, Julia Diepstraten & Jurriaan van Seters