OVERGEWICHT, onbelangrijk: VORMELOOS large hero image

OVERGEWICHT, onbelangrijk: VORMELOOS

Begeef je een avond in de kroeg van dit abnormale gezelschap. Zelfs de eigenaardigste mensen om ons heen lijken meer op ons dan we denken, hopen, willen.

OVERGEWICHT, onbelangrijk: VORMELOOS is een absurd verhaal over stamgasten die aan hun stoel zijn vastgeroest. Toch proberen ze er het beste van te maken. Iedereen kent zijn plek en heeft zijn vaste tafel. De barvrouw vult de glazen en stilt de mopperende mannen met een stuk brood of worst. Als er op een avond nieuw gezelschap binnenkomt verandert de stemming. Het gezelschap is een verliefd koppel die suikerzoet, gelukkig en zoenend achter in de kroeg hun liefde blootleggen. Ten opzichte van dit koppel lijken de gasten wel heel erg lelijk. Dit is het begin van een zeer ongewone kroegavond.

OVERGEWICHT, onbelangrijk: VORMELOOS is het tweede stuk dat de radicale toneelschrijver Werner Schwab schreef. Zijn doel was om met zijn stukken goede smaak aan stukken te slaan en de mensen in de zaal wakker te schudden. Uit de monden van de vreemde en vaak smerige types, die in zijn stukken voorkomen, klinken pogingen om het leven te vatten. Ze slaan de plank vaker mis dan raak en dat maakt de personages zo herkenbaar. Want onder die laag van vloeken, boeren en scheten zit ook gewoon een heel klein aandoenlijk hartje. 

Regisseur Ivar van der Walle is gefascineerd door de taal van Werner Schwab. Door een geheel originele zinsopbouw en woordkeuze laat Schwab zien hoe praten haast als muziek kan klinken. De personages zijn wrang, onhandig en tegelijk erg gevat en grappig. De laatste keer dat dit stuk is gespeeld is dertig jaar geleden door Theatergroep de Trust. Ivar wil met dit stuk onderzoeken of we ons kunnen inleven in de mensen die we liever niet zouden willen zijn. 

TEKST Werner Schwab
REGIE, MUZIEK Ivar van der Walle
DECOR & KOSTUUM Isa Kasten
TECHNIEK Shenzi Droog
SPEL Edouard Kain, Ezra Koppejan e.a.

Voor aanvang en tijdens de voorstelling serveren wij voor ons publiek een vegetarische maaltijd. Na afloop is er voor de liefhebber ook nog een toetje.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar: keuken@theatermooiweer.nl

 • Te zien

  15 t/m 18 juni 2023

 • Aanvang

  18:00 - 19:00 inloop & eten
  19:30 aanvang voorstelling

 • Duur

  ca. 50 minuten

 • Prijs

  Normaal € 17,50
  Studenten € 10 met de kortingscode #STU2223