Mendel van der Ploeg portrait image

Mendel van der Ploeg

ACTEUR

Mendel van der Ploeg (1993) studeerde in 2022 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hij kwam bij Theater Mooi Weer als stagiair en speelde Disco Pigs & Drie Zusters. Na zijn afstuderen heeft Mendel zich verbonden als vast gezicht van Theater Mooi Weer. Hij was te zien in De Mensenhater en Dangerous Liaisons. In de zomer van 2023 volgde hij een zes weekse method acting cursus in New York. Daarnaast speelde hij rollen in o.a. Flikken Maastricht, Klokhuis, Mocro Maffia en De droom van de jeugd.

'Julia Diepstraten en Mendel van der Ploeg twee retegetalenteerde jonge acteurs...' Theaterkrant (Disco Pigs)

'Mendel van der Ploeg is een wufte, grappige en onuitstaanbaar ijdele Valmont'. Volkskrant Hein Janssen (Dangerous Liaisons)

'Claire Hordijk, Beaudil Elzenga, Mendel van der Ploeg en Jurriaan van Seters heten ze, de vier acteurs van Mooi Weer die deze theatrale krachttoer voorbeeldig en soms angstaanjagend volbrengen.'-Volkskracht Hein Janssen (Carnage)

'Voor mij was het de hardvochtige Johanna van Beaudil Elzenga, met haar geërgerde wegkijkreflex bij de tranen van Van der Ploeg, die de show stal.'- Rosalie Fleuren (scenes uit een Huwelijk)

SEIZOEN 2023-2024:
- Carnage
- Dangerous Liaisons (reprise)
- Scènes uit een Huwelijk

- De Drang (reprise)
- Macbeth