Lynn Schutter portrait image

Lynn Schutter

ARTISTIEK TEAM & REGISSEUR

Lynn Schutter (1994) voltooide in 2018 de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In 2021 sloot ze zich als vaste regisseur aan bij Theater Mooi Weer. Inmiddels heeft zij hier al vele regies op haar naam staan; Winter, Disco Pigs, Slaaf, De Drang en The New Electric Ballroom. Lynn is ook onderdeel van het Artistieke Team en bepaald mede de koers van Theater Mooi Weer. Dit seizoen zal zij drie repertoire stukken ensceneren. Een deel van het jaar werkt Lynn als freelance regisseur. Zij maakte o.a. 'Zanger Zonder Volk' bij Likeminds wat zowel op Over het IJ festival als Zeelandia te zien was.

De Drang: 'Schutter zet bovendien zo’n helder universum neer dat je makkelijk meegaat in de wereld van de personages, ook als die niet helemaal strookt met de realiteit.' (Theaterkrant)

The New Electric Ballroom: 'Het is onmiskenbaar knap dat de regie van Lynn Schutter zowel het mysterieuze, bijna ongrijpbare van tekst en handeling in stand houdt als wel voldoende prijsgeeft om de tekst te doorgronden. ‘We zijn door verhalen getekend’, luidt het motto vanThe New Electric Ballroom.' (Theaterkrant)

SEIZOEN 2023-2024: *Reprise
- Carnage
- Scènes uit een huwelijk
- De Drang*
- The Pillowman