Edouard Kain portrait image

Edouard Kain

ACTEUR

Edouard Kain (1986) acteur. Hij is mede oprichter van Theater Mooi Weer en speelde er al vele mooie rollen. Afgelopen jaren was hij o.a. te zien in Slaaf; een solo van anderhalf uur, Elektra als de koningin Klytaimnestra en in Demonen als de meedogenloze Frank. Edouard werkt(e) met verschillende regisseurs Eva Lemaire, Lynn Schutter, Romy Rockx en Johan Simons. Daarnaast is hij als freelance acteur te zien in producties van o.a. TG Macabre.

Slaaf: 'Edouard Kain loodst de toeschouwer overtuigend door dit immer actuele verhaal van ‘een junkenleven’ (volkskrant)

'Spannend is de erotische scène tussen de twee mannen, waarbij Frank zijn homoseksuele verlangens eindelijk hoopt te bevrijden. Edouard Kain speelt hem grandioos, met zijn wanhoopsdans op Good Times van Chic als angstaanjagend slotakkoord. Je gunt hem betere tijden.' Volkskrant Hein Janssen (Demonen)

'Edouard Kain vertolkt Klytaimnestra boeiend en krachtig; enerzijds toont hij een bijna sinistere vorm van wellust om de begane moord en anderzijds accentueert hij in tal van details een vretende vertwijfeling. Vooral in de scène waarin Orestes zijn moeder Klytaimnestra confronteert met de straf die het Hooggerechtshof heeft vastgesteld, acteert Kain prachtig'- Theaterkrant Kester Freriks (Elektra)

'In dit spel van aantrekken en afstoten zijn de acht spelers aan elkaar gewaagd, met een speciale vermelding voor ..... en voor de elegantie waarmee Edouard Kain de Johan van het mannenstel speelt.'- Volkskrant Hein Janssen (Scenes uit een Huwelijk)

SEIZOEN 2023-2024:
- Vijand van het Volk
- Scènes uit een Huwelijk
- De Drang (reprise)
- The Pillow Man
- Macbeth