Beaudil Elzenga portrait image

Beaudil Elzenga

ACTEUR

Beaudil Elzenga is actrice en theatermaker. In 2016 studeerde zij af aan de Toneel en Kleinkunstacademie te Amsterdam. Ze speelde in diverse Nederlandse series (o.a. NOOD, GTST, Zuidas, Flikken Rotterdam, Flikken Maastricht) en was aangesloten bij verschillende toneelgroepen waaronder De Appel. Beaudil werd genomineerd voor de Zilveren Televizierster en voor de Piket Kunstprijs. In 2020 maakte ze haar bejubelde eerste eigen muziektheatervoorstelling JANIS, over Janis Joplin, bij Theaterproductiehuis Zeelandia. In 2022 maakte en speelde zij samen met David Geysen SYLVIA & TED, over het leven Sylvia Plath en Ted Hughes. In 2023 speelde zij haar eerste rol bij Theater Mooi Weer in The New Electric Ballroom. Dit seizoen zal Beaudil in meerdere producties te zien zijn.

'Claire Hordijk, Beaudil Elzenga, Mendel van der Ploeg en Jurriaan van Seters heten ze, de vier acteurs van Mooi Weer die deze theatrale krachttoer voorbeeldig en soms angstaanjagend volbrengen.'- Volkskrant Hein Janssen

'Voor mij was het de hardvochtige Johanna van Beaudil Elzenga, met haar geërgerde wegkijkreflex bij de tranen van Van der Ploeg, die de show stal.'- Theaterkrant Rosalie Fleuren (Scenes uit een Huwelijk)

SEIZOEN 2023-2024:
- Carnage

- Scènes uit een Huwelijk

- Macbeth