Macbeth large hero image

Macbeth

Klassiek en actueel tegelijk. Een cast van jonge acteurs in een theatraal ritueel vol magische heksen, militaire helden en moorddadige hufters. 

Generaal Macbeth keert als overwinnaar terug van het slagveld. Dan wordt hem plotseling een onverwachte toekomst voorspeld. Hij zal koning worden. Maar de oorlog heeft zich in zijn innerlijk genesteld. In het najagen van het koningschap komen Macbeth en zijn vrouw Lady Macbeth in een spoor van bloed en geweld terecht.  

Eva Lemaire zal in haar regie een centrale rol geven aan Lady Macbeth. Zij is het eigenlijke hoofdpersonage. Een vrouw met een grenzeloze ambitie in een wereld waarin macht alleen aan mannen voorbehouden is. Speciaal voor Theater Mooi Weer maakt Tom Blokdijk een versie waarin het politieke spel tussen de personages even tijdloze als actuele associaties oproept. 

TEKST Shakespeare BEWERKING Tom Blokdijk REGIE Eva Lemaire DRAMATURGIE Alexander Schreuder DECOR David van der Wees KOSTUUM Marian Hoefnagels TECHNIEK Shenzi Droog SPEL Beaudil Elzenga, Edouard Kain, Juliette van Leeuwen (stage), Mendel van der Ploeg ,Teuntje Post & Jurriaan van Seters

 • Te zien

  18 april t/m 18 mei 2024

 • Aanvang

  18:00 - 19:00 inloop & eten
  19:30 aanvang voorstelling

  (12 mei matinee

  12:30 - 13:30 inloop & eten 
  14:00 aanvang voorstelling)

 • Duur

  ca 120min

 • Prijs

  Normaal € 22,50
  Support Mooi Weer € 27,50
  Studenten € 10 met de kortingscode #STU2324

 • Extra