Elektra large hero image

Elektra

Regisseur Eva Lemaire vroeg dramaturg Tom Blokdijk een nieuwe bewerking van dit oeroude familiedrama te maken. Anders dan in het origineel hebben in deze versie alle personages gelijk. Goed en kwaad zijn niet meer uit elkaar te houden. Bijzonder in deze enscenering is ook dat het onschuldige slachtoffer Ifigeneia aanwezig is in levenden lijve. Dit kind is in het traditionele verhaal altijd onzichtbaar is gebleven. 

Elektra is een verhaal over een vrouw die sterk moet zijn. Ze is verbannen uit het koninklijke paleis van haar familie. Nu leeft ze aan de rand van de maatschappij. Ze weigert door de knieën te gaan voor haar moeder, die de vader van Elektra heeft vermoord, omdat die hun dochter Ifigeneia heeft gedood. Het is een familietrauma dat maar niet wil helen. Alle personages voelen een pijn die heel diepe wortels heeft, en die leidt tot een keten van wraak na wraak na wraak... 

“Lenig en slim, dat zijn de sleutelwoorden voor de versie van de klassieke tragedie Elektra door het Rotterdamse gezelschap Theater Mooi Weer.” - Keuze van de Criticus Kester Freriks in de Theaterkrant.

REGIE Eva Lemaire
TEKST Tom Blokdijk
DRAMATURGIE Alexander Schreuder
KOSTUUMS Marian Hoefnagels
DECOR David van der Wees
MUZIEK Simme Wouters
SPEL Sofie Brand, Julia Diepstraten, Claire Hordijk, Edouard Kain en Jurriaan van Seters

Voor aanvang en tijdens de voorstelling serveren wij voor ons publiek een vegetarische maaltijd. Na afloop is er voor de liefhebber ook nog een toetje.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar: keuken@theatermooiweer.nl

 • Te zien

  19 januari t/m 28 januari

 • Aanvang

  18.00u inloop & eten

  19.30u voorstelling

 • Duur

  ca. 75 minuten

 • Prijs

  Normaal € 22,50
  Support Mooi Weer € 27,50
  Studenten € 10 met de kortingscode #STU2223

 • In de pers