Disco Pigs large hero image

Disco Pigs

Disco Pigs dompelt je onder in een leven van feest, dans en disco. Een jongen en een meisje groeien op in een onbeduidende wijk van een grote stad. Om zich tegen de boze buitenwereld te beschermen, verzinnen ze hun eigen werkelijkheid. Met z’n tweeën kunnen ze alles aan. Totdat liefde het feest bederft.

Regisseur Lynn Schutter gaat op zoek naar de kwetsbaarheid achter het harde gedrag van de jongeren in dit toneelstuk. “De personages uit Disco Pigs verlangen naar een stad, een plek waar ze ongestoord kunnen rebelleren, dansen en zuipen. Ontsnappen aan hun kleine bestaan. In onze versie van dit Ierse verhaal gaan de personages uit in Rotterdam. De grote stad, de plek die mogelijkheden en kansen belooft. Maar wat als je die door je ‘lagere’ sociale status niet krijgt?”

De Ier Enda Walsh schrijft ontregelende en onconventionele verhalen over eenzame mensen. Bij het grote publiek is hij bekend geworden door zijn scenario voor David Bowie’s musical Lazarus. Disco Pigs was zijn internationale doorbraak, in 1996.

ROLVERDELING

ZEUG Julia Diepstraten ZWIJN Mendel van der Ploeg

TEKST Enda Walsh REGIE Lynn Schutter DRAMATURGIE Alexander Schreuder VIDEO Finn Borath DECOR David van der Wees TECHNIEK Shenzi Droog SPEL Julia Diepstraten & Mendel van der Ploeg