Demonen large hero image

Demonen

Een avond vol onderdrukte verlangens, emotionele uitbarstingen en popsongs uit de 80’s. Demonen gaat over twee jonge koppels die samen een avond doorbrengen. Schrijver Lars Noren toont met scherpte en humor de verlangens en de pijn van deze vier individuen. Ze lijden onder de verwachtingen die ze van zichzelf en van de ander hebben. De bijbehorende teleurstellingen kunnen ze maar moeilijk verkroppen.

De kinderloosheid van Frank en Katharina is een leegte die ze niet kunnen vullen. Terwijl het gezinsleven met kind Jenna en Thomas juist tot wanhoop drijft. Naarmate de avond vordert en het alcoholgebruik toeneemt, komen de innerlijke demonen naar buiten. Er wordt gevochten en gevreeën. En voor enkele uren leven de vier zoals ze het nog nooit hebben gedaan.

Het werk van de Zweed Lars Noren is van onschatbare waarde geweest voor het moderne toneel. Op 26 januari 2021 van dit jaar overleed hij op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van Covid-19.

“IJzersterke acteurs doen nacht exploderen.” - Theaterkrant.nl

TEKST Lars Noren REGIE Eva Lemaire DRAMATURGIE Alexander Schreuder REGIE-ASSISTENT Liz Laarman DECOR David van der Wees TECHNIEK Stijn Kortenhof & Marcel Brand SPEL Marit Hooijschuur, Edouard Kain, Juliette Luppes & Jurriaan van Seters