De Drang large hero image

De Drang

De Drang gaat over mensen in de agrarische sector. Over met je poten in de modder staan en je klauwen uit de mouwen steken. En over dat ene ding dat van de mens een dier maakt. Noem het lust, drift of seks - beheersen kun je het niet. Vroeg of laat komt het beest naar buiten. Hoe word je dan weer mens?

Otto en Hilde hebben een succesvolle kwekerij/begraafplaats, maar het echtpaar is niet gelukkig. Het is een hard bestaan. Na een dag zwaar werk is Hilde uitgeput en komt Otto dus niet aan zijn trekken. Wanneer Hilde’s broer Fritz vrijkomt na een zedendelict, worden alle verhoudingen op scherp gezet. Bloemenmeisje Mitzi stort zich op hem. Otto wordt ziekelijk nieuwsgierig naar waarom Fritz precies was veroordeeld. En Hilde moet met harde hand orde op zaken stellen om de totale chaos te voorkomen

‘Niemand kan personages zo goed en zo humoristisch laten praten over dingen die ze niet goed begrijpen’ zegt regisseur Lynn Schutter over haar lievelingsschrijver Franz Xaver Kroetz. Zijn werk gaat over serieuze sociale thema’s, die hij altijd brengt met een fikse dosis komedie. Maar zijn personages leven wel overduidelijk in de wereld zoals die er veertig jaar geleden uitzag. Het wordt dus tijd voor een nieuwe kijk op Kroetz. De personages in De Drang worden daarom vertolkt door een cast die overwegend queer is.

ROLVERDELING

OTTO Edouard Kain HILBERT Didi Kreike MITZ Giovanni Brand FRITZ Mendel van der Ploeg


TEKST Franz Xaver Kroetz
 REGIE & BEWERKING Lynn Schutter DRAMATURGIE Alexander Schreuder DECOR David van der Wees KOSTUUMS Marian Hoefnagels
 TECHNIEK Shenzi Droog 
PRODUCTIE Floor Öfner

Voor aanvang en tijdens de voorstelling serveren wij voor ons publiek een vegetarische maaltijd. Na afloop is er voor de liefhebber ook nog een toetje.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar: keuken@theatermooiweer.nl