Dangerous Liaisons large hero image

Dangerous Liaisons

Wees getuige van levend gezelschapsspel dat vermakelijk begint en gruwelijk eindigt. In Dangerous Liaisons misbruiken de personages macht om seks te krijgen en gebruiken ze seks om macht uit te oefenen. Een verhaal dat meer dan twee eeuwen oud is maar rechtstreeks uit het #MeToo-tijdperk weggelopen zou kunnen zijn.

Onze maatschappij geeft naar vrouwen nog altijd duidelijke signalen af over wat er van hen verwacht wordt en hoe ze zich moeten gedragen. In haar regie van Dangerous Liaisons gaat Eva Lemaire uit van oerbeelden die stevig in onze samenleving zijn verankerd en die onze opvattingen nog steeds bepalen. Hoe moet je als vrouw zijn om goedkeuring te krijgen? Kun je dat wel en moet je dat wel willen? Want ga je je onbewust niet gedragen naar het beeld dat je wordt voorgespiegeld? En ben je dan moeder, minnares, maagd, of ijskoningin, slet, preutse trut? De voorstelling gaat deze oerbeelden met een flinke dosis humor te lijf.

Ex-geliefden Madame de Merteuil en Monsieur Valmont besluiten hun saaie levens draaglijker te maken door een weddenschap met elkaar af te sluiten. Als het Valmont het lukt om de afstandelijke Madame de Tourvel te veroveren, mag hij nog één keer met Merteuil naar bed en moet zij haar nieuwe minnaar aan de kant zetten. In plaats van hun gevoelens voor elkaar onder ogen te komen, slaat het tweetal door in het kapotmaken van elkaars geliefden. Dat vinden ze een uiterst vermakelijk spel. Totdat Valmont de regels vergeet en zijn hart werkelijk aan een ander verliest.

REGIE Eva Lemaire

TEKST Christopher Hampton
VERTALING Ger Thijs
DRAMATURGIE Alexander Schreuder
DECOR David van der Wees

KOSTUUMS Marian Hoefnagels
REGIEASSISTENTIE Solar Vlaar

TECHNIEK Eddie Kandhai

PRODUCTIE Floor Öfner
SPEL Annelotte van Aarst, Julia Diepstraten, Olcay Erbek, Marit Hooijschuur en Mendel van der Ploeg

Voor aanvang en tijdens de voorstelling serveren wij voor ons publiek een vegetarische maaltijd. Na afloop is er voor de liefhebber ook nog een toetje.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar: keuken@theatermooiweer.nl