Blackbird large hero image

Blackbird

In Blackbird halen twee mensen een verleden op waar niet over gesproken mag worden. “Een schok.” Dat zegt Una als ze na twaalf jaar weer oog in oog staat met Ray. Beide hebben ze geprobeerd om het te vergeten. Hij heeft ervoor in de gevangenis gezeten. Nu staat zij in zijn kantoor. Wat herinnert hij zich van toen? Ze hebben al jaren geen woord gewisseld. Toch is het alsof ze nog steeds in elkaars zinnen bestaan. 

Hoe erg bepaalt je verleden je toekomst? En kun je daaraan ontsnappen? Met deze voorstelling studeert Ivar van der Walle af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. BLACKBIRD is geschreven door de Ier David Harrower (1966). Het toneelstuk laat op ingetogen wijze de menselijkheid zien achter een ingrijpende gebeurtenis. Het toont een situatie waarin het onderscheid tussen dader en slachtoffer niet zo gemakkelijk te maken is. 

Ivar van der Walle: “In een tijd van enorme behoefte aan het maken van heldere indelingen: links en rechts, woke en niet-woke, biedt Harrower ruimte voor nuance.”

Blackbird is de eerste voorstelling in het kader van Mooi Weer Station – een jaarlijks project waarin studenten van regieopleidingen de kans krijgen hun afstudeerproductie bij Theater Mooi Weer mogen ontwikkelen en spelen.

TEKST David Harrower VERTALING Tom Kleijn REGIE EN MUZIEK Ivar van der Walle BEGELEIDING Lynn Schutter VORMGEVING Isa Kasten TECHNIEK Shenzi Droog SPEL Edouard Kain & Lotte Laurens

 • Te zien

  8 t/m 11 juni 2023

 • Aanvang

  18:00 - 19:00 inloop & eten
  19:30 aanvang voorstelling

 • Duur

  ca. 80 minuten

 • Prijs

  Normaal € 17,50
  Studenten € 10 met de kortingscode #STU2223